top of page
motive-de-ce-sa-mergi-la-bike-park-brava

BIKE PARK

De ce sa mergi cu bicicleta la un bike park?

DE CE SĂ MERGI CU BICICLETA LA UN BIKE PARK?

Motivele pentru a merge cu mountain bike-ul la un bike park pot fi împărțite în următoarele puncte:

  • Altitudine.

  • Maximizarea timpului de coborâre.

  • Numărul de trasee.

  • Trasee de orice nivel de dificultate

  • Provocări tehnice de orice fel

  • Inspirație de la alți rideri

  • Ture de petrecere

SUNT PARCURILE DE BICICLETE EXCLUSIV DESPRE URCAREA CU TELESCAUNUL?

În timp ce unii rideri iubesc provocarea unei urcări robuste pentru a-și dobândi coborârea, majoritatea mountain bikerilor se bucură de oportunitatea de a urca în vârful traseelor cu cât mai multe ture pe telescaune cât pot suporta fizic într-o zi!

Parcurile de biciclete au, de obicei, fie un telescaun dedicat, fie mașini/dube de transfer obișnuite, completate cu remorci pentru biciclete, concepute pentru a-i duce pe bicicliști în vârful parcului cât mai repede posibil, de mai multe ori în timpul unei vizite.

Un beneficiu uriaș al acestui lucru este posibilitatea de a parcurge traseele preferate de mai multe ori într-o singură zi - ca urmare, veți putea coborî o suprafață verticală mult mai mare într-o zi decât în zilele obișnuite de urcare pe bicicletă, când învârtiți pedalele pentru a urca încet un deal sau un munte.

DE CE ESTE IMPORTANTĂ CANTITATEA MARE DE COBORÂRE?

La fel ca orice alt sport, ciclismul montan necesită ore de practică și repetiție pentru a vă dezvolta experiența și, în consecință, abilitățile și nivelul de încredere.

Într-o vizită la un bike park veți putea coborî o cantitate uriașă de altitudine și, de obicei, este posibil să depășiți limitele a ceea ce poate susține corpul dumneavoastră, atunci când încercați să faceți mai multe coborâri decât ați făcut vreodată într-o zi.

Nu există nici o cale de ocolire - această repetare și această tatonare a traseelor de coborâre în principal vă ajută să vă dezvoltați încrederea în abilitățile dumneavoastră, precum și îndemânarea în sine.

Într-o singură vizită la un parc de biciclete amenajat, ați putea ajunge să coborâți echivalentul altitudinii unui munte impunător într-o zi - îmbunătățindu-vă manevrabilitatea bicicletei, viteza, curajul și abilitățile tehnice de pedalare cu fiecare cursă.

UN NUMĂR MARE DE TRASEE PENTRU RIDERII DE DOWNHILL

Parcurile de biciclete au necesitat, de obicei, o investiție importantă din partea creatorilor lor și a altor părți - și, prin urmare, acestea caută foarte mult să pună la dispoziție o gamă impresionantă de trasee pentru a atrage cât mai mulți oameni posibil.

Acest lucru înseamnă că în majoritatea parcurilor veți găsi o gamă largă de piste care acoperă trasee verzi pentru începători, până la trasee roșii pentru cei experimentați și neînfricați!

Această combinație de multe trasee concentrate într-o singură zonă, progresiv mai dificile, și posibilitatea de a le parcurge din nou și din nou într-o singură zi, este cea care duce la un progres real al abilităților de riding într-un timp scurt.

Downhill-ul aduce cu sine o gamă destul de stufoasă de provocări tehnice. Pentru a te bucura cu adevărat de el, ideal ar fi să fii suficient de în formă pentru a face față solicitării fizice de a ridica o bicicletă și de a dezvolta putere pentru a urca și coborî traseul.

De asemenea, trebuie să vă înfruntați propriile temeri la fiecare nivel de progres. Când începi să mergi pe bicicletă, poate fi vorba doar de a păstra controlul bicicletei în timp ce cobori un deal sau de a lua un viraj. Dar, pe măsură ce progresezi, vei avea noi lucruri pe care vei dori să le depășești - să mergi mai repede, să faci sărituri, să treci prin zone cu pietre, să te dai pe drop-uri, să cobori pe stânci... și lista poate continua!

Această gamă variată și plină de caracteristici și de aventuri este cea care alimentează obsesia pentru acest sport a multor mountain bikeri. Să te uiți la o zonă pe care înainte o credeai imposibil de parcurs și acum te ambiționezi să o cucerești pentru prima dată. Să te gândești la provocare, să intri, să împingi bicicleta în fața ta în timp ce cobori de pe drop - adrenalina îți curge prin vene - roțile ating pământul și pedalezi, mai mult decât încântat de ceea ce tocmai ai făcut.

Parcurile de biciclete au adesea aproape toate tipurile de elemente provocatoare acoperite în cel puțin unul sau două dintre trasee - în unele cazuri, mult mai multe. Acest lucru vă permite să continuați să vă depășiți limitele cu fiecare vizită.

INSPIRAȚIE DE LA ALȚI RIDERI

Bineînțeles că nu veți fi singurul rider din bike park. Parcurile mai mari și mai bine dezvoltate pot atrage un număr foarte mare de vizitatori zilnici - dintre care majoritatea vor fi rideri.

Cele mai multe parcuri de biciclete au o atmosferă grozavă, toată lumea se distrează și întotdeauna veți vedea cu siguranță o mulțime de rideri care fac lucruri uimitoare pe bicicletă.

Deseori vei ajunge să mergi în spatele cuiva cel puțin o parte din traseu și vei învăța noi tehnici de riding, vei învăța ce viteze și ce poziție a bicicletei sunt cele mai potrivite pentru elementele pe care urmează să le „cucerești” pentru prima dată, iar traseele vor deveni din ce în ce mai plăcute pe măsură ce abilitățile și încrederea ta vor continua să crească.

PETRECERE, PETRECERE, PE-TRE-CE-RE

Mountain biking-ul este unul dintre acele sporturi care pot fi minunate în atât de multe feluri - o ieșire solo într-o locație îndepărtată sau o plimbare cu prietenii după serviciu pentru a elimina stresul - sau orice altceva între ele.

Parcurile de biciclete se pretează la grupuri de prieteni care merg împreună să se aventureze pe timpul unei zile sau weekend.

Fiecare mountain rider trebuie să petreacă cel puțin o zi într-un bike park - îți va împinge limitele, te va face să râzi, te va entuziasma și va construi prietenii minunate cu alți rideri.

pauza-pe-brava-bike-park
bottom of page