top of page
priveliste-de-la-bike-brava-park

BIKE PARK

Ce sa porti la mountain biking la Brava Park

CE SĂ PORȚI LA MOUNTAIN BIKING LA BRAVA BIKE PARK

În timp ce diferitele discipline de mountain bike au propriile tendințe în materie de îmbrăcăminte, pentru majoritatea riderilor, elementele esențiale sunt, de obicei, următoarele:

 • Pantaloni scurți de riding - cei mai mulți preferă pantaloni scurți largi și rezistenți până la genunchi.

 • Tricou respirabil cu uscare rapidă - mânecă lungă, mânecă scurtă sau mânecă 3/4 sunt toate recomandate.

 • Încălțăminte cu talpă plată de cauciuc aderentă și cât mai rigidă posibil - pentru utilizarea cu pedale plate.

 • Opțional - un alt strat în caz de condiții mai reci, cum ar fi un hanorac.

 • Opțional - șort interior căptușit care poate fi purtat sub pantaloni scurți largi pentru un plus de confort.

 • Opțional - strat de bază cu mânecă lungă, cum ar fi un top Merino, atunci când pedalați în condiții mai reci.

Dincolo de aceste articole de îmbrăcăminte esențiale, riderii de munte poartă o parte sau toate echipamentele următoare:

 • Cască - fie cu jumătate de capac, fie integrală.

 • Ochelari de soare sau ochelari de protecție.

 • Mănuși - mănușile cu degete întregi oferă o protecție excelentă.

 • Genunchiere - un punct de contact frecvent și dureros în timpul unui accident.

 • Un rucsac compact care să conțină apă, gustări și unelte de bicicletă / cameră de rezervă etc.

Să dezvoltăm ceea ce am acoperit până acum. Articolele esențiale de îmbrăcăminte:

 

PANTALONI SCURȚI DE RIDING

În timp ce cicliștii de cross-country (XC) și cei care participă la curse optează adesea pentru îmbrăcăminte din Lycra pentru beneficiile aero și de eliminare a căldurii/ transpirației, precum și pentru minimizarea greutății, majoritatea riderilor de mountain biking ocazionali sau cei mai interesați de trasee, enduro sau downhill poartă de obicei pantaloni scurți de mountain biking largi până la genunchi, care sunt rezonabil de respirabili și suficient de solizi pentru a rezista în timp la mai multe căzături.

Acești pantaloni scurți de rideri sunt adesea dotați cu buzunare cu fermoar pentru a evita pierderea cheilor și a altor obiecte în timpul pedalării.

TRICOU DE MOUNTAIN BIKE

Cele mai populare tipuri de tricouri de ciclism montan sunt fabricate din poliester mai degrabă decât din bumbac, pentru a permite transpirației să se elimine de pe corp în timpul mersului pe bicicletă și să se evapore rapid, rămânând astfel uscat și fără a avea tendința de a mirosi prea tare (în anumite limite, desigur!).

De asemenea, acestea vor avea adesea o țesătură din plasă pentru a asigura o respirabilitate maximă, pentru a vă ajuta să vă mențineți răcoros în timp ce pedalați.

Alte țesături naturale, cum ar fi lâna Merino, devin, de asemenea, populare pentru capacitatea lor de a menține riderul uscat și confortabil, fiind surprinzător de răcoroase și în condiții mai călduroase.

Mânecile lungi oferă, în mod evident, cea mai mare protecție împotriva soarelui, în timp ce mânecile scurte (sau chiar fără mâneci!) oferă cea mai mare răcoare, cu prețul unei protecții reduse a pielii în caz de accident.

Mânecile 3/4 oferă un mix între cele două și este un stil care a devenit foarte popular odată cu creșterea fenomenului de ciclism montan Enduro.

ÎNCĂLȚĂMINTEA POTRIVITĂ

Mountain bikerii vor folosi fie pedale fără prindere (ceea ce, în mod ironic, înseamnă că adidașii speciali pentru mtb se prind de pedală), fie pedale plate, de obicei prevăzute cu șuruburi de prindere sau alte știfturi metalice aderente.

Pentru pedale plate, ideal ar fi să purtați încălțări specifice pentru mountain bike, cum ar fi „Five teni”, care au o platformă mai rigidă decât adidașii flexibili și, poate și mai important, au o talpă de cauciuc plată și extrem de lipicioasă, care se lipește de pinii pedalei mult mai bine decât alte tipuri de încălțăminte casual sau sport.

WINDBREAKER SAU STRAT IMPERMEABIL

De multe ori, ciclismul montan implică mersul pe bicicletă în sălbăticie sau în alte zone izolate expuse, ore în șir, iar dacă există vreo șansă ca vremea să se schimbe, veți dori să vă luați un hanorac sau un strat similar pe care să îl puneți odată ce se pornește un vânt rece sau scad temperaturile.

 

Nimic nu strică mai mult distracția ta cu bicicleta pe munte decât să îngheți de frig și să te uzi în timp ce ești pe traseu.

ESENȚIALUL ECHIPAMENTULUI:

CASCA

Acestea variază de la căștile ușoare de XC foarte aerisite, cu cea mai mică acoperire a capului, până la căștile de traseu cu o construcție mai solidă și o acoperire mai mare a cefei și a părților laterale ale capului.

La extrema cealalta avem căștile “fullface”, care se poartă în mod normal cu ochelari de protecție, oferind protecție maximă pentru tot capul și cea mai mare parte a feței - cu siguranță recomandate atunci când mergeți cu bicicleta într-un bike park sau pe alte trasee de coborâre cu un grad ridicat de pericol.

OCHELARI DE SOARE / OCHELARI DE PROTECȚIE

Dincolo de scopul de a bloca lumina UV de ochii sensibili, protecția ochilor în timpul mersului cu bicicleta pe munte contribuie în mare măsură la protejarea ochilor de pietre, crengi și alte resturi sau elemente de pe traseu.

MĂNUȘI

În timp ce unii rideri preferă să meargă fără mănuși, cei mai mulți bicicliști poartă mănuși pentru a menține o aderență solidă la mânere și pentru a preveni problemele legate de transpirație și de mânere alunecoase.

Celălalt beneficiu principal este că mâinile sunt de obicei implicate primele în timpul unei căzături, iar mănușile ajută la prevenirea ranilor atunci când se intampla o cazatura pe pietre sau alte terenuri accidentate.

GENUNCHIERE

Unul dintre punctele de contact frecvente cu solul în timpul unui accident, genunchii pot primi lovituri dureroase și pot pune capăt aventurii.

Genunchierele sunt de diferite tipuri, de la cele foarte ușoare și ușor de folosit la pedalat până la genunchiere puternice, specifice pentru coborâre, care oferă o protecție substanțială în jurul părții frontale și laterale a genunchilor.

RUCSAC COMPACT SAU BORESTĂ

Transportul de apă, alimente cu conținut energetic ridicat, unelte, mini-pompă, cameră de aer de rezervă și chei etc. este popular pentru mulți cicliști.

CE SĂ PURTAȚI VARA LA BIKE PARK?

O mare parte din ceea ce am abordat până acum este potrivit pentru ținutele de vară pentru ciclism montan - trebuie doar să puneți accentul pe haine respirabile, care să elimine transpirația inevitabilă și să vă mențină răcoros.

 

Dacă pedalezi în afara pădurii, în aer liber, poate vrei să te gândești și la mâneci lungi pentru protecție solară.

brava-downhill-bike-park
bottom of page